Aan het begin twijfelde ik altijd of zelf pasta maken nou echt de moeite waard is. Je hebt een pastamachine nodig en het opzetten, maken en drogen van de pasta kost veel tijd. Niets is minder waar. Zelf pasta maken is de enige manier om pasta echt al dente te koken en is daardoor een stuk lekkerder. Het is enorm snel gemaakt en voor tagliatelle heb je niet eens een pasta machine nodig.

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 30 gram durum tarwemeel
  • 70 gram durum tarwebloem

Bereidingswijze

  1. Meng in een schaal het bloem, meel en ei.

  2. Kneed het kort door en maak er een bal van.

  3. Als je niet tevreden bent met de consistentie voeg dan een paar druppels olijfolie toe, maar past op gebruik niet teveel olijfolie want dan deeg erg plakken.

  4. Strooi een leeg beetje bloem op je aanrecht en leg hierop de bol met deeg

  5. Rol de bol uit met de deegroller. Wrijf de bovenkant van het deeg in met een beetje bloem om plakken te voorkomen.

  6. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 4mm en vouw vervolgens het deeg naar binnen om een rechthoek te verkrijgen.

  7. Heb je geen pastamachine roll deze rechthoek weer uit en zorg ervoor dat het een rechthoek blijft. Rol het deeg uit tot een dikte van 2mm. Bloem de bovenkant van het deeg nu in vouw het deeg in naar binnen zodat je drie lagen krijgt. Snijdt met een scherp mes je tagliatelle in de breedte die jij wilt.

Tip: je kan je deeg ook in bolletjes van ongeveer 40 gram snijden om het zo wat sneller uit te rollen en makkelijker door je machine heen te krijgen.